Korearesa

Mitt liv, min framtid . Tankar o känslor

Summering

Kategori:

Summering

Hemma hemma hemma.. Oj vad konstigt det känns att vara hemma i ensamheten .. Nu e jag ju van att dela rum med mina vänner . Hmmmm kommer ta ett tag att smälta allt och anpassa sig i rutinerna igen.

Resan hem har gått bra men den va lång 9 timmar från Korea till Helsingfors sen vänta i 3 timmar på näst flyg till Arlanda , som bara tog 45 min. Men har man rest sen kl 7 koreansk tid vilket e 12 på natten svensk tid då e man ganska slut i huvudet..

Nu sitter ja hemma och har börjat tvätta och packa upp. Mycket kläder blev det samt mycket souvenirer . Lite småsaker har jag köpt till mina syskonbarn . Min stock som jag har gjort fick också plats tror den blir bra i hallen .

Som ni kanske förstått på mina tidigare inlägg så e jag nöjd med resan . Allt har känts bra och jag är glad att jag väntat tills nu för att åka . Jag har fått ut maximalt av alla dagar . Jag och Linn satt och pratade om det på flyget att vi har tagit det lite lugnt 2 dagar av 14 .. Men så ska det va . Vi har siktat 5 timmar sömn . Så jag lär ju sova en del under en vecka . Men det e inte alltid man åker till Korea.
Lite av vad vi gjort:

DMZ
Seoul tower
Shopping x5
SWS barnhem
AMSA
Nanta
free trip Andong
Kareoke
Barer


Ja mycket skratt , mycket gråt, mycket känslor!


To all of My new friends in KOrea and USA . We had à great time together . I. Will always be greatful for the memories that we created together . Let us Keep in touch for ever and if you come visit Sweden you Can always live with with me.
All of you are so amazing ! Korea and welcome home 2012 .. I will never forget all of you ...

Till mina trogna läsare, vänner , familj, tack för det stöd som jag har haft under min återresa till mitt hemland. Jag var så nervös innan jag åkte . Jag trodde inte att jag skulle

Iväg åkte en osäker och "blyg" Lisa. Hem kommer en självsäker och mogen Lisa.
Denna resa har förändrat mitt liv till något bättre. Jag har bestämt mig för att åka tillbaka nästa år för att träffa vänner , se mer av den fantastiska stad som Seoul är . Vi hann inte allt som vi ville .
Är det någon som vill följa med ???

Puss och kram till Er !!!!!!!!

Bilder :-)

Kategori:

Lite bilder :-) avslutningen och så!!

Sista dagen på en underbar resa!

Kategori:



Jaha då har den sista dagen kommit och varit, vi har haft vår avslutningsceremoni. Helt underbart att få se vår resa som vi gjort tillsammans . SWS hade gjort ett collage med bilder från våra utflykter. Det kom en och annan tår från en och annan person i salen. Efter deras collage så fick varje grupp visa Vad de gjort under sin " free trip" alla verkade ha haft fantastiskt .... Jag det va en grupp som varit i en nationalpark i Sokcho där de fick gå 808 trappsteg till toppen för att kolla på utsikten . Jag kan berätta att de hade träningsvärk efteråt. Linn min nyfunna vän kunde inte gå ner för trottoaren eller i nedförsbacke. Där backade hon !!!
En grupp hade bott med munkarna och fick gå upp kl 4;30 för att meditera. En grupp hade gjort en koreansk trumma . Ja alla grupper hade haft helt underbart ..

Under middagen så sprang alla omkring för att ta kort På varandra. Det va grupp bilder, bilder tillsammans med en Buddy och på SWS anställda som gjort denna resa möjligt för oss.
Till middag fick vi en västerländsk meny med en torr köttbit. Lite tråkigt att inte få koreansk mat som sista måltid . Men det e ju sällskapet som räknas tycker jag .

Efter detta fick vi frågan om vi ville följa med till en bar för avslutningsparty :-) för 10000 won fick vi unlimited med öl, vodka, tequila :-) tycker jag va värt med tanke på att 10000 won e ca 70 kr det får man inte en en drink i Sverige :-)
Så kvällen blev helt lyckad kan ja ju helt klart säga . Tänk Er 25 koreaner med obegränsat med sprit :-) den ni!!!! Shot efter shot drack vi sen spelade vi dart och dansade . Det som va synd här va ju att jag och Linn skulle upp kl 6 för att åka till flyget . Men vi drack på och när i väl skulle gå så bröt de flest koreaner ihop för att nu är programmet slut . Jag bröt givetvis ihop då jag har funnit vänner för livet samt jag har väl en lite cruch på Ki . Han satt en hel kväll och berättade att han tycker att jag va vacker , helt underbar personlighet och va så snygg!!' har inte hört den förut . Så det va väldigt tråkigt att lämna honom . Som han sa det finns Facebook och Skype och kakaoTalk ! Alltid lär man sig något nytt ! Till och med Linns buddy Wook började gråta. Jag alla var ju så ledsna och känslorna svallade över . Lite full och typ rödgråten började vi gå hem till hotellet.

Klockan 6 ringde klockan och det va dags att gå upp . Vi hade väldigt tur då vi fick skjus av min Buddy och hennes pappa . Jag kommer sakna henne så mycket!! Bk if you see this , you are so kind and Sweet . It was à plasure to get to know you . We Will Keep in touch for the rest of our life. To he Other buddys. I Will nerver forget this week with you. All of you I hope we Can Keep in touch for the rest of our life..

Nu sitter jag på planet och bloggar för fullt , när detta publiceras så är jag i Helsingfors då ni är det inte långt kvar tills jag e hemma. Saknat mig???
Jag e ledsen om jag sårar Er genom att säga att jag inte alls längtat hem.

Kram

Snabbt

Kategori:

Hej nu har jag gråtit i ett sen 2 timmar tillbaka ,. Känslorna bara kommer över mig jag vill inte lämna mina nyfunna vänner ... Vi är så nära och bi har varit med om så mycket ... Jag kan inte med ord beskriva detta .. Jag blogga om
Kvällen imorgon vi ska upp kl 6 och nu e klockan 1 vi har varit ute o festat tillsammans sista natten .. Till och med killarna grät !!!!


Bild på hur asiater pooossssaaaarrrr !!!!


Bilder från resan :-)

Kategori:

Här kommer det lite bilder från vår resa ..

Uppdatering

Kategori:

Hej,

Det e med blandade känslor som jag har börjat packa, vi har blivit som en stor familj här. Alla är så snälla och hjälpsamma. Helt otroligt att jag fått vara med om det.

Sista dagen på resan så va vi på ett maskmuseum. Det e masker som symboliserar olika saker för Korea. Det va lärorikt och även lite läskigt. Man vet ju inte vem som e bakom masken.. Efter det va det lunch .. Nudlar blev det denna gång i någon buljong .. Som vanligt va det mycket gott:-) sen satte vi oss i dödens bil igen och åkte vidare till ett ställe där vi skulle kolla på en uppvisning med maskerna . Mycket trevligt :-) sen va det tillbaka till Seoul . Kvällen blev mycket trevlig med en trevlig middag med 16 från vårt program.
Vi åt dumpnings och nudlar. Maten här innehåller i princip inget salt eller fett så även om jag ätit mycket så har jag inte gått upp i vikt för att man rör på sig hela tiden....

Nu är det morgon här och jag ligger på sängen . De andra är ute och shoppar. Men vår grupp ska göra en presentation för ikväll på slut ceremonin . Och vi ska ses kl 12 de andra grupperna ska ses kl 2 och 3.

Ikväll tar programmet slut och vi alla känner oss ledsna .. Vi vill inte åka hem. Då vi har skapat livslånga band mellan oss. Nu har jag vänner i USA och Korea. Igår fick jag erbjudande om att stanna i Korea hos en av våra buddys .. Sen ville en byta liv med mig .. Killarna i vårt program är riktiga gentlemän . De bär våra påsar och håller upp dörrar, de håller paraplyn och väntar alltid på oss . Det e saker jag skulle kunna vänja mig vid.. Varför är inte svenska killar så????

På slut ceremonin ikväll så ska alla grupper visa bilder på vår resa sen är det middag och sen avslutning.. Vi kommer nog allihopa gråta .. Det här blev mycket större än jag trott. Efter bara 2 dagar tillsammans så är vi alla så tajta ... Tack Korea och SWS för denna chans...


Bilder kommer !!!!

Kram


Dag 2

Kategori: Allmänt

Dag 2  Shit vad svårt det var att sova , hmm vet inte om det var att man sov på golvet eller om det e spänning?! Lite av båda kanske , vad har vi gjort i dag då?  Dagen började med att vi skulle göra vårt eget papper det kallas för Hanji och är tydligen det starkaste pappret som finns . Det är hållbart i upp till 1000 år .. Så coolt att se . Vi fick till och med göra ett eget papper som vi får ta med oss hem.. Som tur är så är det tunt och lätt , det får plats i väskan . Vi fick även göra ett pennskrin i Hanji . Det va också väldigt kul. Jag som inte har tålamod mer än en kvart satt i en timme och dekorerade .. Som sagt jag tror att jag har hittat mig själv . Jag har kommit till insikt med vem jag är och hur jag faktiskt ser ut som några andra och smälter in . Det är en självklarhet i Sverige om man har blåa eller gröna ögon som är lite större . Men jag har alltid känt mig lite utanför . Jag har alltid stuckit ut men nu accepterar jag det för att jag själv sett att det finns de som ser ut som jag ... Resan har liksom varit väldigt givande  för mig .   Efter vårt kreativa jobb så åkte vi till en restaurang för lunch . Vi fick in Bimbim Bap, en bricka med haj, makrill, kött,   Sjukt gott va det i alla fall , men det tråkiga med koreansk mat är att det är mest sött och stark ingen salt i maten här. Det är de enda som jag saknar .   Efter det så skulle vi transportera oss igen i dödens bil. Idag har vi nästan krockat med en körande bil. Vi körde mot rött, sen har vi kört in i en stolpe , kört in I en stillastående bil igen. Samt att vi har haft 10 tuttande bilar bakom oss. Ja koreaner e inte så bra på att köra . Alla är rädda när vi sitter i bilen. Skönt att i ska åka hem imorgon på ett sätt .   Jaha sen efter lunchen och vår dödsåkning , va det rafting å G . Jag har aldrig gjort det men det va sjukt kul. Vi hade potentiell med strömmen den va inte så stark men det gick ändå. Vi lekte lekar, badade, åkte med strömmen i flytväst, vi hoppade , och puttade i varandra.   Shit vad kul det va .. Jag önskar att jag fick göra det en gång till. Han som höll i det hela va 20 år och pluggade ledarskap inom idrott;-) söt va han .. Sen blir ju det hela lite bättre när han säger att jag e söt och ser ut om hans syster !!!! Det ni .. Här ska tilläggas att hans syster är 14 år.... 14! Han sa att jag hade ett ungt ansikte och va mycket söt !!!!.. Det e 6 komplimangen denna resa.. Sen får man höra är att men e söt, attraktiv, snygg och sexig!!! Haha jag älskar Korea.. Btw igår innan resan när vi alla var samlade så fick jag en puss på kinden av Keehan !! Han e så söt ,,, kan bli så att han. Kommer till Sverige  tillsammans med några andra buddys :-)  Till middag blev det kött och typ en omelett av någotslag, kimchi, lök, svamp!!  Mycket gott. Nu sitter vi och pratar och dricker sujo. Eller de sitter o pratar o dricker sujo.. Själv bloggar jag när jag kommer ihåg något, men ska snart gå ut och prata lite till innan jag ska hoppa i säng.  Imorgon så ska vi ut o vandra i bergen och åka vanlig båt , sen blir det en buss resa hem och fest på kvällen.  Sen e det bara lördag en kvar., fattar ni jag har bara 2 hela dagar kvar i Korea. Jag har liksom hittat min oas. Mitt nyfunna land, det e bara att spara pengar nu så att jag kan åka tillbaka nästa år !!  Kram. Lisa 

Dag 1

Kategori: Allmänt

Dag. 1  Idag har vi åkt på vår utflykt .. Mycket spännande !! Först åkte vi buss i 3 timmar och sen var vi framme i An Dong !  Bussen va otroligt modern med stolar som va breda och mycket ben utrymme . Bild kommer jag lovar . Men efter den sköna bussen skulle vi hyra bil.. Det blev lite problem då man är tvungen att vara 26 år och har koreanskt körkort. De vi är med är 25 och 22 och 21  och 24 tror jag . Men i alla fall bilen va hyrd i förväg av SWS med deras körkort så när vi kom blev det problem . Men efter 45 min och några samtal så lyckades vi fixa det . Sen vill ni inte veta hur det hittills gått . Men jag lever i alla fall. Koreaner kör inte bra. Vi har kört in i en stillastående bil samt en parkerad bil. Sen har vi kört in i trotoarkanten så att fälten flög iväg.. Hm, imorgon ska vi åka mer bil.. Jag vet dock inte om jag kommer att överleva ..  Vårt första stopp idag blev på ett museum där de gör trägubbar som ska skydda hemmet. Vi gick och tittade där ett tag sen skulle vi göra våra egna gubbar . Sjukt kul va det . Han som lärde oss har gjort figurer åt  Bush , drottning elisabeth , han har gjort detta under 30 år .. Vilket jobb och vad duktig han var .. Samt att han är väldigt känd för sina figurer . Och att han lärde oss att göra detta är väldigt ovanligt   Vi som är i an Dong är . Jag , Albin , katty , chris , BK , Soobook , Sera, hewoon. Vilket gäng vi är !! Go go Andong,  Nu är vi i den koreanska byn där i ska bo . Vi sover på golvet och det finns ingen utebelysning . Samt AC . Välkommen till Korea Lisa. Men vilka upplevelser vi genomgår. Nu sitter vi på terassen och Albin , Chris spelar gitarr och sjunger. De är  duktiga. Själv sitter jag och skriver och funderar på allt jag varit med om. Nu är det dags att börja smälta allt jag varit med om under sommaren . Spanien, London, Korea , sen kanske Island .  Ikväll ska vi göra barbecue och dricka gott. Imorgon liv det vandring till en källa , sen ska vi till ett museum och lite till som jag glömt. Fredag blir det hemgång och PARTY . Det e vår sista natt med gänget och planen är kareoke . I Korea hyr man ett eget rum och beställer in mat och dricka .  Nu ska jag prata lite mer med mina vänner ..  Kram. 

Mer

Kategori:

Det fungerar inte att ladda upp så många bilder

Bilder

Kategori:

Tjip
Enjoy this pictures !!

Me and My new friends

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3802596/images/2012/pic_50339c65ddf2b31f1f00037a.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3802596/images/2012/pic_50339c66ddf2b31f1a0003ae.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3802596/images/2012/pic_50339c6ee087c36972000310.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3802596/images/2012/pic_50339c88e087c3696b0003c2.jpg" class="image">

Jag älskar Korea !!!!!!!

Kategori:

Hej ,

Fy vad tiden går fort .. Jag vill verkligen inte åka hem.. Jag älskar Korea så nu blir det leva på nudlar ett år för att spara pengar .. Jag har tagit reda på att ja kan bo gratis på SWS under 7 dagar sen får vi betala 15000 won vilket e typ 100 kr per natt .. Det är billigt !!!! Så vad säger ni någon som. Vill åka med???ni får samma pris.. Någon???

Idag va vi på AMSA rehabilitering center , där bor barn med speciella behov .. Vi var där och gjorde papperskort tillsammans med barnen. Sen lekte vi lite med dem. Oj vad svårt det va att inte börja gråta. Vilket fantastiks arbete som de gör på SWS . De tar hand om dem , leker, ger dem kärlek. Det är barn som blivit övergivna och där föräldrarna inte kan ta hand om sina barn . Barnen var väldigt nyfikna men ändå blyga , om ni förstår vad jag menar. Jag har fått mig en tankeställare . Jag är mer tacksam för det jag har. Jag känner att jag har lärt mig att stanna upp och leva i nuet.. Vilket jag inte kunde innan .
Vad e viktigaste som finns. .. Jo lev här och nu , du vet aldrig när ditt liv tar slut ..

Lunchen bestod av kyckling i en gryta. Starkt men mycket gott .. Det va ju också en upplevelse att sitta på golvet .i grytan va det potatis , nudlar, morötter.. Till det serverades det ris som till all mat .

Ordlista ( det lilla jag kan) kan nog inte den riktiga stavningen men det låter så här
Mul- vatten
Bap-ris
Sarangi - jag älskar dig .
Gambaj - skål
Anjonga seyo -hej
Kam Sa ham ni da - tack
Ne - ja
A ni o - nej
Chang - fan

Efter lunch va det shopping , sjukt kul att shoppa här , det e billigt . Jag köpte Converse för 265 :- jag köpte en tröja för 100 detta hemma kostar 800 och typ 250 .. Jag sparar pengar här.. Shopping i 2,5 timmar .

Efter skulle vi laga koreansk mat. Jag e ju kock i grunden så jag tänkte att nu måste jag ju visa vad jag kan. När vi kom till skolan så va allt redan färdigt . Vi behövde bara röra i grytan .. Lite besviken!! Ville ju hacka och krydda själv . Allt va "missat" så det va ju bara att hälla i allt i pannan och steka .. Detta va även vår middag men gott va det . Det blev bulgogi och chipshe . ( nudlar och grönsaker) mums !!! Efter maten gick vi till en liten pub och bestämde vad vi ska görs på vår resa! Vi åker till Andong imorgon , jag kommer inte ha internet för 3 Dagar. Men när jag kommer hem så kommer det massor med inlägg !!
Ikväll kom vi hem kl 9 och det va skönt . Nu e det full fart i Korea tills vi åker hem. På schemat det resan och sen avslutning sen ska vi ut och sjunga kareoke och drick sujo!! Det e liksom koreastyle.

I Will always Remember Korea .. And i Will go back .

Kram på Er alla ..

Bilder

Kategori:

Tjaba här kommer dagens bilder

Tjo

Kategori:

Hej hopp ..

Oj vad mycket intryck man kan få på en dag .. Vi började dagen med att va på barnhemmet och tog hand om barn som ska bli bort adopterade.. Oj vad jobbigt det va känslomässigt.. Att veta att jag också har varit där , kändes ganska tungt . Sen blev det inte bättre för att det va så sjukt söta barn... Nog för att alla barn e söta men koreanska barn e sötare .. Ville ta med mig alla hem.. Det fick jag inte ;-( jag vill på riktigt bli mamma ... Så mysigt att vara med barn .. NEJ det e inte samma sak att låna andras barn !!! Tyvärr får jag inte lägga upp bilder med barnens ansikte så det får ni se om vi ses ..

Efter det va det lunch .. Jag tror jag räknade till 15 olika rätter som kom in.. Mätta??? Svar JA ! Direkt efter det åkte vi till en byggnad där vi skulle lära oss takkyeien en traditionell kampsport . Det är som en dans . Allt ska gå i ett samlat tempo .. Det va kul men tyvärr så va det för mycket hopp o skutt så jag fick sitta vid sidan .. Men det va väldigt bra träning .. Så när foten en bättre så kommer jag köra på det :-)

Efter det åkte gick vi till en restaurang som hade bulgogi Gud vad det e gott !!

Sen gick vi vidare till en teater för att se en föreställning som heter Nanta cooking .. Det va väldigt häftigt och sjukt briljant att komma på det . De spelade musik , trummade framförallt med allt och på allt som finns i ett kök. De dansade. De till o med lagade mat ... De trummade med vassa knivar. De hackade kål, gurka , lök, morötter. Det va så galet bra .. Det finns tydligen i Sverige också men inte i Stockholm.. Jag hade verkligen önskat att ni hade fått se det men jag får söka på youtube..

Nu är vi så trötta så nu väntar sängen. Vi startade dagen kl 9 sen har det varit fullfart till nu.

En kul sak är att en korens som e Buddy ska plugga på handels i stockholm så då blir det lite utekvällar med honom..

Vilket äventyr detta är!!!

Imorgon börjar vi kl 9 vi ska jobba på rehabiliteringen för handikappade . Den lunch sen ska vi shoppa , sen ska vi laga mat . Sen ska hi ha ett möte om
Våran utflykt som vi ska ha . Jag tror inte att vi har internet så då bloggar jag inte på 3 dagar .. Men det kommer inlägg sen ..

Nu e det god natt ...

Bilder

Kategori:

Dagen i bilder hoppas att ni har det bra !!!

Vilken dag!!

Kategori:

Hej !!

Jag vet verkligen inte vart jag ska börja !! Vilken dag..

Vi började med sovmorgon :-) så nice ! Kl 2 blev vi upphämtade av en buss för att checka in på vårt hotell . Vi bor på ett riktigt lyxhotell !! Kl 6 va det en öppnings ceremoni av vårt program .. Presidenten av SWS höll ett tal . Där berättad han att han va glad över att vi var vi här , han hoppades att vi skulle få en härlig vecka med massor av nya vänner !
Sen fick vi presentera oss en och en. Och/eller presenterade de våra utflyktsmål :-) vi ska till andning. Berättar mer sen om den resan . Nu är det två dagar med massor av saker . Imorgon ska vi till barnhemmet, kolla på en typ av kampsport, vi ska se en musikal, vi ska äta middag .. Ja massor ..
Jag är så glad och känner mig så privilegierad över att vara här..

Haha vet ni vad jag har gjort?!?!?!?!?!? Svit jag har varit på koreansk kareoke .. Det är ett rum som man hyr och sen är man ett sällskap som sjunger tillsammans och äter och DRICKER !!! Vi beställde in 6 eller 7 Tre liters öl bägare , 6 sujo (typ vodka ) och massor med mat .. Då hade vi ätit buffé innan .. Men men . Lite alkohol och mat så börjar Lisa att släppa loss . Nu ligger jag på hotellet och är trött .. Vi ska upp imorgon kl 7 så det e bara att sova .. Bilder kommer i ett annat inlägg .. Alla Buddys är så snälla .. Min Buddy har skrutit om mig . Att jag e så snäll så alla buddys pratar med mig hela tiden ..

Nu vet jag inte hur mycket jag kommer blogga .. Men jag bloggar så mycket jag kan ..

Kram på Er

Ny dag!

Kategori:

Tjo

Nu är klockan halv 1 och vi sitter fortfarande på rummet. Idag ska vi byta hotell , vi tänkte att vi skulle ut och se oss omkring där vi bor . Men vi va så trötta så vi sov lite längre. Nu tvätten vi lite kläder och packar och bloggar .man får ta vara på den tiden som man får. Precis nu så började det regna dådet gör inget att man sitter inne .

På frukosten idag så pratade vi om att veckan som kommer så är schemat mer fullt än denna. Från kl. 9:30 till 21:00 så det e bara att go with the flow. Tack och lov för bloggen !! Jag har sagt det förut nu säger jag det igen , många nya intryck så lite tid ..

Min Buddy har varit då snäll mot oss och fixat massor. Hon läser spanska och gillar att dricka .. Eller som hon själv säger älskar :-)

Nu ska vi börja packa ihop för att åka vidare :-) sen blir det utgång med middag och kareoke .. Hmmmm sjunga på koreanska .. Inte min grej men det blir nog lite soju ..

Här kommer en länk kolla på den. Det e nya dansen som vi måste köra på midsommar. :-)

http://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0&feature=youtube_gdata_player

Kram

Bilder

Kategori:

Dagen i bilder !! Hoppas att ni gillar det !!

Snart en vecka !

Kategori:

Hej !
Ser att det är många som följer min blogg vilket jag tycker är väldigt kul.. Så vad har vi gjort idag?
Vi började med en shoppingrunda på ca 5 timmar. Vi åkte till dongdaemun, sen åkte vi till mungdemon ( tror jag det hette) för lite mer shopping . Btw vi tog taxi idag . Det EDP sjukt billigt .. Vi åkte ca 30 min och det kostade 8000 won . På vägen hem kostade det 12000 won men det e inga pengar att prata om när det gäller taxi.. Efter vår tur på stan drog vi hem för att lämna sakerna . Sen va det Baseboll på schemat . Det va samsung lions mot Doosan Bears . Vi höll på Doosan men det va Samsung som vann. Inte visste jag att en baseboll match varade i 3 timmar .. Varmt va det i alla fall . Ta vår åskväder och gångar den med 3 så får du vårt klimat .. Men det e bara att vänja sig i fall man ska flytta hit någon gång . Nu ska jag jobba ett bra tag innan något annat händer.. Som sagt jag har världens bästa jobb ..

Efter matchen skulle vi gå ut i käka tillsammans med våra buddys men jag hade så sjukt ont i huvudet så jag valde att åka hem. Lite sömn och värmen samt att man inte hinner får i sig tillräckligt med vätska .. Jag svettas som aldrig förr ..

Ni som känner mig bäst vet att jag brukar längta hem efter ett par dagar men nu känns hemma så långt borta .. Jag har kommit in i alla rytmer nu och livet i Korea är kanon. Jag lär mig nya saker varje dag samt ord i fraser. Hur man ska bete sig.

Framförallt så är det otroligt roligt att få en inblick i hur mitt liv kanske hade sett ut om jag bodde kvar här. Även om jag är Svensk så är jag i grunden korean. Ju mer man ser på folket här , hur det beter sig, hur det pratar,vad de gör, hur de ser ut. Allt detta är väldigt olikt mot hur jag är idag.

Koreaner är väldigt måna om sitt utseende, hur mycket de väger. De skrattar nästan alltid bakom handen. Det är inte så ofta, koreanerna är ett väldigt allvarligt folk . De vill inte vara bruna utan snarare vita. de är väldigt tysta .
Medan vi i Sverige vill vara bruna, vi skrattar mycket , vi är högljudda . Hmm jag har alltså fått det från min kära pappa och mamma . Mest pappa, jag har med åren insett att jag och pappa är väldigt lika till sättet .
Vad tycker ni??

Mina biologiska föräldrar kan inte vara så "normala" i alla fall inte till storlek. Jag är bland de längre kvinnorna, jag e väldigt bredaxlad ,samt stora fötter, sen e jag ganska stor över lag.

Nu är klockan halv 12 och jag ska hoppa i säng .huvudet gör ont även efter vatten och tabletter så sova ett bra alternativ. Det blir en spännande dag imorgon då vi ska flytta till ett hotell där vi ska bo under programmet .det kommer bilder på det sen .. Nu har jag träffat alla förutom 2 amerikaner . Helt otroligt vad man pratar bättre engelska efter bara några dagar . Uttal, ord, och meningar . Allt bara flyter!!!

God natt Vänner !!!



Bilder

Kategori:

Ny äventyr med Koreanen :-)

Kategori:

Tjaba tjena hallå!!

Vilken dag det har varit .. För det första så vill jag berätta att min buddy är guld värd.. Hon fixar så mycket åt oss .. Vad har vi gjort idag ??
Jag vet inte vart jag ska börja.. Jo i morse kl 9 så hämtade min Buddy oss så vi kunde ta bussen mot DMZ .. Det tog ca1 timme sen bytte vi till tunnelbanan som tog ca 30 min .. När vi väl kommit fram så köpte vi biljetter som kostade 11700 won .. Sen tog vi ett tåg till gränsen :-) sen va det byta buss igen för att åka runt i DMZ .. Haha på stationen vid gränsen så är det ju såklart militärer :-) gissa om ögonen spärrades upp på mig . Alla i min grupp har partner så jag e ensam singel.. Men åter till ämnet . Där stod min prins i alla fall så sjukt söt .. Jag har ju såklart tagit bild bredvid honom.. Eller båda för det fanns två!!!


Nog om det . Väl inne på området så fick vi åka till den 3dj tunneln för att åka ner och spana in Nordkorea. Tunneln ner va 358 meter under jord . Vi åkte tåg ner . Man fick hålla in armar och ben och huvud .. Tyvärr hade jag inte med mig kameran där nere vi trodde inte att vi fick ..

Sen åkte bussen vidare till en utkiksplats där vi kunde se över till Nordkorea .. Hmm det verkar inte så dåligt :/) det va i alla fall grönt ..

Efter så åkte vi vidare till ett museum . Tydligen i Korea så är det alltid bråttom till allt så vi hann inte se så mycket som vi ville .. Men det va mycket intressant i alla fall. Jag börjar gilla historia mer och mer ..

Efter DMZ så åkte vi vidare till Seoul Tower. Vilken vacker utsikt . Det är inte så dyrt att göra saker i detta land. Vi åkte upp och det va väldigt vackert speciellt för att vi va där på kvällen . Helt otroligt :-) staden lös så fint med alla sina neonskyltar . Bilder kommer :)
Hur kommer det bli att komma hem ? Det e sjukt svårt att komma till rätt dygns rytm . I natt sov jag i te mer än kanske 4 timmar . Det är som att kroppen vet att det är dag . Jag hoppas på bättre inatt. Sen tror jag att alla intryck som man får under dagen gör det svårare .

Efter Seoul Tower så tog vi en taxi hem. Vi va 4 som delade och betalade à 10000 won totalt . För ca 30 min.. Det är ungefär lika mycket som man får betala för att stanna taxin hemma i Sverige .. Sen har vi insett att bensinen här nere kostar ca 1200 won det är inte mycket . Kanske 8 kr .. Tror jag flyttar hit bara för att få köra billigare . Sen kanske nackdelarna är fler .. Vad tror ni?


Imorgo. Är det Baseboll på schemat och det ska bli grymt kul att se på . Men innan dess så funderar vi på att shoppa lite till eller bara ta det lugnt en dag .. Inget e bestämt .. Jag ska kolla med de andra vad de vill göra. Jag kan ändå inte shoppa något för att jag e för bredaxlad.

Mer info kommer . Tro det eller ej jag längtar inte hem det e nog min första resa som jag gjort som jag inte känner saknad .. Det är en så skön känsla av att gå i ett land utan att bli utittad för att jag ser annorlunda ut. Visserligen e koreanerna smala och vita . Men det är inte det samma . Sen kan jag inte språket men tack och hej går bra att säga .

Men jag vill åka tillbaka till gränsen för att träffa min militär :-) han va så söt . Tur att kamera finns .

Nu ska jag gå och lägga mig jag har hört rykten om att vi ska gå ut imorgon och dricka lite öl .. Kan bli spännande med tanke på att ingen av oss tål alkohol.. - 1/3802596/images/2012/pic_502e609bddf2b33715000a7f.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3802596/images/2012/pic_502e609bddf2b33715000a7f.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3802596/images/2012/pic_502e60a0ddf2b33728000a61.jpg" class="image">

Mina kompisar bloggar också

Kategori:

Vilken dag..

Kategori:

Hej på Er !!

Jag kan ju bara berätta att jag har varit med om mycket idag med .. Det började som ni vet med ett möte med min fostermamma .. Nu när jag fått tänka lite på det så inser jag vilken tur jag haft .. Att få träffa den personen som har tagit hand om mig under mina första månader e ganska stort .. I alla fall för mig ..

Efter det så åkte vi iväg till dongdaemun som är ett stort område med museum och shopping områden .. Vi var på tre ställen det sista som vi hittade var helt underbart ... Där fanns , skor, kläder, souvenirer , hanbok ( traditionella kläder ) mat, smink, badkläder , SNEEKERS , jag va i himmelriket när jag såg alla rader med skor:-)

Som jag skrev tidigare så får jag inte på mig Korea kläder de e mini mini mini storlekar.. Tur att jag inte bor här men jag vill egentligen inte ha några heller ..
Men jag shoppade lite , det blev lite små presenter till mina nära och kära, jag har även köpt en keps till mig , skor , och små saker..
Det jag funderar på att köpa är ett par SNEEKERS .. De kostar ungefär 139000 won ..
Vad tycker ni??

Ikväll så har vi träffat 2 vänner från USA .. Helt otroligt nu pratar jag svengelska.. Men detta är sjukt bra träning. Vi va ute och åt middag tillsammans och vi testade på riktig koreansk barbecue ... Vi satt på golvet :-)

Efter bara 10 min samtal så känns det som att vi redan är en liten "sekt" koreanerna som inte kan koreanska ... Vi blir ju uttittade i alla fall .. Känns nästan som hemma . Alla är så trevliga och man bygger broar mellan varandra. Denna resa är så värdefull och jag Känner mig privilegierad som fått denna chans .. Jag växer hela tiden i mig själv . Snart e den "inåtvända " Lisa borta..

Imorgon ska vi åka till DMZ oh se hur det ser ut .. Det är spännande. Man får inte ha shorts , t-shirt, kort kjol, eller öppen tå .. Så det e bara att klä på sig .. Passet ska också med!! Kl 9 kommer min Buddy och hämtar oss sen e det buss tror jag ..

Nedan kommer lite Bilder... Det blandat från shoppingen , middagen och vyer





Morgon!!

Kategori:

Oj vilken morgon jag har haft .. Det är lite omtumlande ...

Inatt somnade jag kl 4 och sov riktigt dåligt .. Dels för att foten spökar sen är kroppen inställd på svensk tid .. Men upp kom jag i alla fall ..

För 30 min sedan träffade jag min fostermor . Vilken upplevelse.. Hon har tagit hand om mig under 2 månader och det va fantastisk att se att hon mådde bra . Hon har 2 egna barn som
Är idag 40 och 38 . Hon har även 4 barnbarn men va orolig över ett . För att hon va så stor ( tjock) .. Det e deras melodi här . Man får inte vara tjock eller lång det e inte vackert. De är väldigt utseendefixerade . Om mig sa hon att jag va stor och lång ,.. Hon undrade varför jag inte va gift . Samt varför jag inte hade barn .. Jag berättade att jag inte hittat MR right .. På det svarade hon att jag skulle leta vidare .. Hon bjöd in mig på koreansk middag när jag kommer tillbaka .. . Men som sagt det va helt fantastiskt att träffa hemma . Hon har haft 28 fosterbarn men bara träffat 3 med mig . Hon va väldigt glad. Hon sa att hon kommer ihåg mig för att jag va ett väldigt snällt och tyst barn!!! Hörde ni på den va!!! Jag va TYST OCH SNÄLL .. Jaha ja .. Det e inte varje dag man får höra det!

Efter mitt möte fick jag titta i min fil , det va Ganska omtumlande .. Att se alla bilder , läsa texter , det va mycket nytt, samt att hon sa att min historia stämmer men att min mamma inte ville lämna uppgifter om sig själv. ..

Nedan följer lite bilder :: mer blogg kommer måste nog smälta detta lite ..


Bilder 2

Kategori:

Lite mer bilder

Reflektioner

Kategori:

Hej vänner !!
Igår va det sjukt jobbigt att hålla sig vaken . Men vi höll ut till hela 19 ... Sen vaknade jag klockan 2 i natt och ville gå upp.. Hmmmm det en liten omställning när man åker 7 timmar fram i tiden . Min Buddy är helt amazing ... Hon fixar allt åt oss . Imorgon ska jag träffa min fostermamma tillsammans med en som jobbar på SWS .. Jag är lite spänd men vet inte riktigt vad jag ska säga heller .. Hmm men det löser sig .. Jag ska även få lite papper med mig på min adoption för att jämföra med det jag har hemma .. Man vet ju aldrig vad de har.

Nu är klockan 18.30 och vi har nyss kommit hem från en shopping runda .. Vi mötte upp min Buddy i morse och åkte iväg till Jilsam :-) det är en marknad med sjukt mycket av allt , skor , kläder , mobilskal, smink, mat, you name it!!!!
Vi har även varit i ett shoppingcentrum som heter Coex .. Det va större än Skärholmen , där fanns allt även en litet museum, bio , mässa, parkeringshus som va ju helt sjukt stort ,jag hade gått vilse om jag hade haft min bil där. Dels va det så stort sen så är det ju i stort sett likadana bilar med samma färg som
Står där ...
Jag har inte shoppat något mer än lite souvenirer .. Det finns inte kläder i min storlek .. Detta är nog en kombo av mina breda axlar och tjocka mage..det ska det bli ändring på .. Den 1 sep börjar jag på ITRIM .. Jag ska nog tillägga att det är inga kläder som jag skulle köpa i alla fall .. Det e korta kjolar o korta shorts , magtröjor, så det e inget för mig .. Men jag har hittat SKOR !!! Haha det trodde NI inte va??
Jag och skor !!
Har dock inte köpt några ännu men imorgon ska vi åka igen för att shoppa lite mer ..

Vi gick in på ett museum i alla fall det handlade om kimchi.. Det är Koreas nationalrätt .. Så gott även om det e starkt .. Stark mat har ju inte varit min favorit ,. Men på 2 dagar har jag fått lära mig att gilla det, då koreansk mat är stark . Vi satt på lunchen idag och undrade vad koreaner skulle tycka om vår svenska mat . Så som , köttbullar , köttfärsås, kåldolmar, kalops . Rena rama barnmaten.
Nu tillbaka till museet, det va litet och den visade vilka olika typer det finns . Samt hur de gör det . Det kostade 3000 Egon att gå in ca 21 kr.. Inte dyrt i alla fall .. Kan ju säga att inget e dyrt . Vå åt lunch för 10000 won , ( 65:- )

Vi har även åkt tunnelbana . Det va en upplevelse .. Det e väldigt fint i dem och det e smart uttänkt . Inte dyrt heller vingar åkt ganska mycket och jag tror att det kostade 3500 won .. Sl borde lära sig av koreanerna .. Inga förseningar och fort går det ..

Nu ikväll ska vi ut och äta allihopa det e jag ,Albin, Elina , Emma , Birgitta och Linn . Vi är ett Litet gäng nu . Så kul att vara ihop med andra adopterade ..

Hmmmm vi e ju ut tittade i alla fall bara för att vi pratar ett annat språk . Men vi smälter in i mängden .. Jag tror att jag gått efter mina "vänner " ett antal gånger idag men sen har jag sett att det va fel människor . Så kan det gå . Jag ringde ensam om att ha gjort det .. Birgitta har också gjort det .
Sen sticker vi ut för att vi är så bruna ..

Nedan finner ni lite bilder från dagen ..

Kram saknar er !! Eller gör jag ??? Hmmmm lite kanske . Jag har det lite för bra här kan jag säga . Livet leker helt enkelt .. Man kanske ska flytta hit eller så! Vad tycker ni??



Utflykter

Kategori:

Hej igen .. Mycket bloggande blev det idag. Som sagt vi har varit ute och sett oss omkring lite idag. Vi bor i Gangnam . Där det jobbar otroligt många storföretag.. Imorgon ska vi träffa några buddys och åka iväg till COEX för shopping .. De e så snälla som hjälper oss .. Vi har lyckats beställs mat och köpa tunnelbanekort själva .. Vi e något trött nu vi räknar minuter tills vi får sova ..

Vår lunch gick på 5500 son vilketmotsvarar ca 35 :- ja man ska ju inte klaga på det .. Middagen kostade typ lika ..man blir lite dumsnut när man går här ..

Veckans olikaaktiviteter :

Ons : shopping och kanske en intervju med några journalister som vi sprang på , på flygplatsen.

Tors: träffa min fostermorsen blir det nog seoul tower och kanske ett bad

Fredag: då ska vi nog till gränsen :-) se till så att inte krig bryter ut när vi kommer .. Hmmmm

Lördag :: BASEBOLL match kostade 10000 won vilket är ca 65. :-

Söndag börjar vi programmet ...

Svit va kul vi kommer ha .. Jag , Birgitta och Linn är väldigt tajta nu och vi kommer bra överrens ..

Nu blir det snart sängen 55 min kvar

Vädret ska vi inte tala om ca 35 grader o vindstilla .. Det e inte skönt ...

Ta hand om er

Bilder

Kategori:

Ja ja nu bloggar jag igen .. Vi e så trötta nu och jag inser att vi inte får sova förrens om 7 timmar ...

Framme

Kategori: Allmänt

Hej , Nu är vi framme , vilken resa vi har gjort .. 8 timmar på planet från h- fors och nu sitter vi äntligen i guest house . Det e grymt vi delar rum alla 3 och det känns bra .. Dock e sängen lika hård som golvet .. Vädret är är strålande sol o 30 grader .. Puh jag åkte i jeans .. Kommer inte behöva dem i alla fall. Nu ska vi gå ut för att äta och köpa vatten .. Sen blir det nog hålla igång hela dagen för att komma in i rätt tid .. Resan hit med bil behöver vi inte nämna mer än att jag e glad att jag lever .. Vi bor mitt i smeten och det e ära till tunnelbanan och till affärer .. Inte bra för plånboken .. Ni får hålla ut med bilder de kommer det lovar jag men jag måste hitta ett bra sätt att ladda upp det på. .. Nej nu ska vi byta om och sen gå ut på stan .. Bloggar mer sen Kram lisa

Nu

Kategori:

Nu går jag på planet!!!! Hejdå Europa hej Asien !!!

Btw det e bara koreaner på detta plan !!!
Inte en enda svensk vi känner oss lite uttittade . Sen är vi mycket brunare än alla koreaner som sitter här ...

H fors

Kategori:

Nu sitter jag på flygplatsen och vänster på mina reskompisar Linn och Birgitta .. Det ha gått bra hittills planet va dock väldigt litet o vi va inte så många planet va inte ens halvfullt. Men men nu sitter jag i en lounge och chillar .. Det grymt nice och sitta i lugn o ro o kolla på film
. Här kan man ladda paddan och surfa gratis .. Snart blir det väl lite käk också .. Birgitta landar kl 15 så det e bara 2:30 kvar ..


Vad har ni gjort för kul idag ???

Jag hoppas att planet till Korea är i tid och att allt går bra .. Jag försöker blogga så ofta jag kan. ...


Bilder

12 timmar till planet lyfter

Kategori: Allmänt

Hej,
 
OJ OJ OJ OJ OJ
Nu är det bara 12 timmar kvar tills planet från Bromma lyfter.. SHIT jag e nervös. TÄnk om jag inte hittar till rätt gate, eller att planet från Bromma e försenat eller störtar.. Hmmm jag vill ju uppleva Korea en gång innan jag dör i alla fall.
 
Nej positiva tankar nu LISA !!!
 
Mycket att ordna inför resan. men nu ska jag ha allt med mig och är det något som saknas så får jag ju handla det där. Det e ju inte världens ände jag ska till i alla fall. men men... 
Nu ska jag hoppa in i duschen sen ska jag försöka att sova pappa kommer och hämtar mig kl 06.15 imorgon hmmm inte så mycket sömn i natt heller.. Men va fan jag får sova på planet. :) det är 8.50 timmar som resan från Helsingfors till Seoul tar, men jag antar att både Birgitta och Linn är lika förväntansfulla som jag. :) 
 
Det känns som att tiden till denna resa har gått så sjukt fort. Jag har hunnit med så mycket. Det har varit Mallis, London , nytt jobb, avslut av gammla jobbet. Jag har inte smält allt jag gjort detta är inom loppet av 2 månader. 
Det är tur att jobbet finns så att man kan tänka på annat. 
 
Hur fördriver man tiden på en flygplats. JAg hoppas att det sitter många snygga killar på H-fors så man har lite godis att titta på. Men jag har Paddan med mig en bra bok och böcker om Korea sen har jag musik med mig.. Det går ingen nöd på mig ...
 
Skulle det vara något så har jag en mobil med mig men inte mitt vanliga nr 0720459978. Ring om världen går under eller om Sverige hamnar i djup ekonomisk kris. Då stannar jag nog kvar i Korea. Jag har hört att om man är från korea men bortadopterad så kan man få medborgarskap . Det kanske kan vara något? jag e ju trotts allt KOREAN... Hmmm vad tycker ni?? '
 
 
Vad rör sig i mitt huvud då? Tänk om jag älskar Korea`? Vill jag då stanna kvar?? Tycker jag inte om Korea? Hur är maten? Hur är folket? är det ett svårt språk? Hur ser dem på Adoptioner idag? 
 
Nu drar jag i alla fall och det ska bli så skönt men ändå läskigt. 
 
 
Kram
 

Hej

Kategori: Allmänt

Hej ! 
 
Shit nu är det inte så långt kvar tills vi åker jag,Birgitta, Linn  .. Oj vilken resÀ det kommer bli. Jag har så svårt att få in det i huvudet att man ska till sitt ursprungsland.. KOREA KOREA KOREA .. 
 
 
 
 
Pappa har berättat för mig många gånger om när jag blev hämtad . Han och mamma reste en månförrymt i Asien för pappas jobb. Men sista tio dagarna så va de i Korea. Visst pappa jobbade men den 17maj så hämtade de mig . De fick komma upp på SWS . Jag kan förstå att de var förväntansfulla . 
Senkom jag och jag tror att min mamma aldrig varit så lycklig . Givetvis var ju pameneder med . Han har ju MAria från ett tidigare äktenskap . Men det va lycka . Jag va tyst som en mus är flög hem . (tror dock att jag va tyst under de första månaderna . Sen blev det andra bullar . Jag har nog varit ett hyperaktivt barn .. Som alltid skulle ha min vilja fram. Nja så hemsk var jag nog inte ändå ... Eller vad tror ni .. Jag e ju väldigt tyst och timid nu !?  Eller hur . 
 
Som sag jag åker på måndag jag kommer inte ta med mig min telefon så jag finns på mejl , Facebook , Skype 
Skype: korre17
Mejl lisa_beckeman@ hotmail.com 
 
Jag kommer att publicera bilder så ofta jag kan . Ska även försökà blogga varje dag .... 
 
 
 
Kram
 

Middag

Kategori:

Nu sitter jag på bussen på väg mot stan för en trevlig middag med Emelie :-) vi har inte setts på typ 3 mån :-(

Skriver mer snart

Nu är det bara 3 dagar kvar sen åker jag ...

Jag älskar mitt jobb

Kategori: Allmänt

Hej ,
 
Jag vill bara säga att jag älskar mitt jobb :) Det r så kul att jobba med likasinnande :) Sen är jag glad över att få var en del av denna "familj" JAg har varit på en kurs ( kick off ) för säljare och Centercefer idag och det känndes kanon ;:) mycket tips och idéer det gillar jag :)
'
Nu sitter jag hemma och funderar på hur jag ska lägga upp säljet när jag startar den 28 aug :) men det kommer att bli kanon. 
 
 
Bilder från OS :) Kram
 
 
 
 
 

Bilder

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
Världens bästa systerdotter :-) 

6 dagar kvar

Kategori:

Hej gott folk! Nu är det bara 6 dagar kvar till jag åker på mitt livs resa ,. Hmm tankar flyger omkring och mycket ska fixas , många vill träffa en . Jag e ledsen men det är så mycket som ska ordnas innan jag ska åka .. Jag ska försöka hinna träffa så många som möjligt innan..... Idag har jag jobbat :-) så kul det är . Känns som jag hittat något som jag fastnat för .. Friskvård och träffa människor :-) Sen blev det lite mer tidning . Om ni undrar så va det i våras som jag började :-) sjukt kul i alla fall sen får jag va med min systerdotter .. Vi är alldeles för sällan med varandra så jag får passa på .. Snart drar handbollen igång igen och då blir det mindre tid... Jag vill lite för mycket och ibland blir det bara pannkaka ... Nu ska jag kolla på OS ...

Idag

Kategori: Allmänt

Hej. 
 
Igår blev det ridning och handboll.. Vilken bra kombo.. På kvällen sen satt jag i soffan och kollade lite på OS och hade för en gång skull lite sällskap. 
 
Vinst blev det för Herrarna igår och det känns sjukt bra inför fortsättningen. Vad det gäller min ridning så gick även det bra. Det är riktigt kul.. :) Träningsverk i benen idag är inte att leka med,'
 
Idag är det jobb och Handboll på schemat Sverige möter sydkorea och jag vet inte vem jag ska hålla på ;) heheh...
 
jobb 15-19 och sen håller det på så fram till och med Fredag. Sen jobbar jag bara söndag och sen åker jag..
 
 
 
Kram
 
 

Nytt intresse.

Kategori: Allmänt

Hej på er!!
 
Vad kul att det är så många som läser min blogg :) Snart åker jag !! Idag var jag och växlade pengar. vet ni hur mycket jag fick för 3000 :- `?? JAg fick 460 000 :- så nu e jag rik.. i alla fall i korea. 1000 won är 6.5 kr  eller en dollar. Det sägs i alla fall att det är billigt i Korea. Vänner till mig bodde i Korea och de har berättat massor. Dels så ska jag åka till gränsen till Nordkorea för att se hur det ser ut. Det är ju uppdelat så att man dragit gränsen 2 km åt varje håll. Det ska bli sjukt kul att se i alla fall .  Sen sa de att det är en upplevelse att besöka ett bad. Det verkar vara som ett Turkist bad men man e NAKEN .. Det är inte riktigt min grej att vara naken för andra ... så det är en funderare. 
Tredje saken som jag ska göra är att åka till Seoul Tower. Sen står väl shopping på listan också. Men jag har insett att jag är ganska stor för att vara korean .. i alla fall lite kraftigare. Men men.. en Koreanskfotbollströja ska med hem och prydnader. 
 
Mums Mat ska intas också älskar att testa nya saker 
 
 
 
 
 
 
Jag vet inte riktigt om jag sa detta men jag ska få träffa min fostermor  som jag bodde hos innan min mamma och pappa kom och hämtade mig . Vi har ett möte inbokat Torsdagen den 16 aug kl 10 hos SWS.. Det ska blir spännande. Men vad ska man ta med för present? Min "buddy" föreslog bilder. Vad tycker ni? Jag tror på lite bilder och lite svenska saker. TIPS mottages snarast °!!!
 
 
Som jag skrev igår så skulle jag rida idag och det gick kanon.. Jag har hittat en ny hobby.. Jag tror att jag ska rida lite oftare satsa lite mer .. man tränar ju benen och magen.. :) det blir ridning imorgon också ... :) det ska bli så kul.. Sophia och jag har väldigt kul :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nytt intresse.

Kategori: Allmänt

Hej på er!!
 
Vad kul att det är så många som läser min blogg :) Snart åker jag !! Idag var jag och växlade pengar. vet ni hur mycket jag fick för 3000 :- `?? JAg fick 460 000 :- så nu e jag rik.. i alla fall i korea. 1000 won är 6.5 kr  eller en dollar. Det sägs i alla fall att det är billigt i Korea. Vänner till mig bodde i Korea och de har berättat massor. Dels så ska jag åka till gränsen till Nordkorea för att se hur det ser ut. Det är ju uppdelat så att man dragit gränsen 2 km åt varje håll. Det ska bli sjukt kul att se i alla fall .  Sen sa de att det är en upplevelse att besöka ett bad. Det verkar vara som ett Turkist bad men man e NAKEN .. Det är inte riktigt min grej att vara naken för andra ... så det är en funderare. 
Tredje saken som jag ska göra är att åka till Seoul Tower. Sen står väl shopping på listan också. Men jag har insett att jag är ganska stor för att vara korean .. i alla fall lite kraftigare. Men men.. en Koreanskfotbollströja ska med hem och prydnader. 
 
Mums Mat ska intas också älskar att testa nya saker 
 
 
 
 
 
 
Jag vet inte riktigt om jag sa detta men jag ska få träffa min fostermor  som jag bodde hos innan min mamma och pappa kom och hämtade mig . Vi har ett möte inbokat Torsdagen den 16 aug kl 10 hos SWS.. Det ska blir spännande. Men vad ska man ta med för present? Min "buddy" föreslog bilder. Vad tycker ni? Jag tror på lite bilder och lite svenska saker. TIPS mottages snarast °!!!
 
 
Som jag skrev igår så skulle jag rida idag och det gick kanon.. Jag har hittat en ny hobby.. Jag tror att jag ska rida lite oftare satsa lite mer .. man tränar ju benen och magen.. :) det blir ridning imorgon också ... :) det ska bli så kul.. Sophia och jag har väldigt kul :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vilken dag.

Kategori: Allmänt

Hej,
 
Nu har jag satt mig i soffan efter 11 timmar på jobbet :) Nice med lite mjukstart :) hehe..
 
Jag har jobbat 2 dagar nu på mitt nya jobb och det känns så bra :) jag har hittat rätt. Träning, motivation , motion, det är något som jag är bra på i alla fall. Det känns bra att dela med sig av de kunskaper som man har. :)
Imorgon och på lördag är jag ledig.. :) Jippi sen jobbar jag sön-tors. Så det e inte ligga på latsidan inte. 
Om ni inte vet vart jag jobbar så är det ITRIM Farsta. Kom ner o prata med oss.
 
Imorgon ska jag iväg o rida med min systerdotter. Det blir lite fika med sig och sen en liten tur på 5 timmar :) hihi Hittat en ny kul sport :) musklerna växer i alla fall i benen.. :) Den som tror att ridning är lätt har fel. 
 
På lördag blir jag hundvakt åt Buzter min favorit kille :) vi ska bara gosa i soffan och kolla på en bra film och ta en promenad eller två eller 3 eller 4 ... 
 
Söndag är det jobb. sen är det bara 7 dagar kvar till KOREA ..
 
Mycket blandade känslor kan man ju säga att det är .. Tur att jag har min familj här hemma som orkar stötta mig. Det är tuffare än vad man tror. SOm ni vet är jag ju en känslomänniska och jag är ganska stark av mig men vissa saker är bara för tuffa ...
 
 
Nu ska jag DÖ i soffan i väntan på Handbollen...
'
 
FORZA SVERIGE
 
 
// Lisa
 
 

Ny dag

Kategori: Allmänt

Idag har jag börjat mitt nya jobb . Inte en lugn stund idag . Mycket information och intryck. Men jag vet att det kommer bli kanon .. 
 Jag börjar kl 7 imorgon så nu blir det sova o bara ta det lugnt ... Imorgon skriver jag lite mer .