Korearesa

Mitt liv, min framtid . Tankar o känslor

War memorial

Kategori: Allmänt

Äntligen fick jag uppleva "War memorial museum" 
 Vilken häftig upplevelse det var! Vi tog t-banan till Iteawon, där amerikanerna har sin militärbas.  Sen gick vi en bra bit ner till museet . Det vi möttes av var stora monument och massor av flygplan , stridsvagnar, båtar, helikoptrar och skjutvapen . Det var mäktigt . Det är en ledsamhet som smyger sig in i kroppen. Så många människor som fått sätta sitt liv till för att vi ska få leva i fred! 


Monumentet som man möts av .

Väl inne i museet så va det som en gång man fick gå för att uppleva historien från början. Det va sjukt stort tog oss 3,5 Tim att gå igenom. 3 våningar av koreansk historia.
Tyvärr så mådde Joel lite dåligt, så han stannade hemma.  Och utforskade på egen hand.



Koreansk turtel ship, observera vad jag står på !!!


Uppifrån


Vi passade på att gå på en mur som var uppbyggd. Tycker själv att koreansk arkitektur är fantastiskt även från den gamla tiden!



Ut stod denna med kulhål,




Man får se upp för droppbomber!!

Vidare gick vi sen från museet till Iteawon för att äta lunch vi va sjukt hungriga. Åt frukost kl 8 och lunch kl 14:30.. Idag blev det bulgogi! Mums!
Birgitta ville hitta en tröja på Nike affären men den va svindyr så hon hoppade över den. Linn va på shoppinghumör så hon köpte en ny resväska! Samsonite största modellen för endast 2000kr
Efter det mötte vi upp Joel i insadong och fikade , det blev någon lemonad och en sönliknande glass .. Det är svårt att beskriva men den hade snöflingor o typ mjölk i botten så när vi blandade detta så blev det glass.



Efter det så va vi bjudna på Bulgogi party av hotellägaren och hans fru. Mycket trevligt !! Hon lagade mat åt oss och skojade och pratade mycket med oss. Det va supertrevligt . Bland annat så trodde de att Birgitta och Moa va syskon fast att de är mor o dotter. Stackars Moa (11 år) !! 


Först bulgogi och sen nudelsoppa som va så god!!

Så vi avslutade vår kväll med att sitta på hotellets tak och prata och njuta av vår semester! Älskar mina koreaner!  Imorgon blir det dongdemun och middag med alla Buddisar !! (kan bli en blöt kväll) 


Puss o kram skumbanan..

Lisa 

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Lite minnen letar sig fram. Har ni varit vid gränsen ännu?

    Svar: Hej ,

    Nej den är stängd ! Det var skottlossning för en vecka sedan
    Lisa Beckeman

    2014-11-01 | 08:02:54

Kommentera inlägget här: